top of page

Yin Yoga

Yin Yoga er en rolig yogaform, hvor vi hviler inn i hver stilling i 2-5 minutter eller mer. Ved å tilføre myke, rolige strekk over tid, gir vi mildt stress til musklenes bindevev, ledd, sener og leddbånd, slik at de deretter kan bygge seg sterkere. Det kan skape flyt gjennom kroppens energibaner/meridianer, og hjelper til med å øke bevegeligheten.

Når vi blir i stillingene over tid åpner det seg rom for refleksjon og oppmerksomt nærvær. Vi får mulighet til å observere pusten og kroppen, og tillater oss å være akkurat som vi er, uten å dømme eller stenge noe av opplevelsen ute.

Yin Yoga bygges gjerne rundt de 5 elementene vann, tre, ild, jord og metall. I følge kinesisk tradisjon er de fem elementene fundamentale i naturens sykluser, og dermed også i kroppens sykluser, og tanken er å skape balanse i disse elementene. 

 

Mange former for yoga har mer tyngde på yangsiden, dvs. en mer aktiv form, hvor man jobber med varme og kraft for å skape bevegelse og flyt i muskulatur. For å være i balanse i livet, trenger vi både yin og yang, ro og bevegelse, det myke og det harde, mørke og lys, kulde og varme. Denne yogaformen virker spesielt inn på yinsiden, med en og annen yangovergang, og er en god måte å roe ned på. 

Jeg underviser yinyoga ved Frontline Muay Thai Kampsportsenter på Vallhall mandager kl.19.30.

bottom of page